Шампиони - освојена "Corn liga"

авг. 01, 2019./ Аутор: СИНДИКАТ

Кошаркашка екипа ЈКП Београдски водовод и канализација освојила је „CORN SILVER LIGU“ за сезону 2018/2019.

У великом финалу одржаном у недељу, у спортској сали Корн продукта на Вождовцу, пред великим бројем ватрених гледалаца кошаркашка екипа БВК је још једном доказала да спада у сам врх аматерске кошарке у Београду савладавши екипу „Private“ резултатом 77:66.

Да није било лако доћи и освојити финале лиге говоре и резултати са почетка сезоне где су у прва четири кола забележена чак три пораза, што због неуиграности што због чињенице да је по годинама најстарија екипа учесник, па је било тешко носисти се са далеко млађим и хитријим противницима.

Све то надокнађено је великим кошаркашким искуством играча предвођени прекаљеним познаваоцем игре под обручима и некада сјаним играчем а сада тренером Миланом Мићићем - Пућом који је знао да посложи све потребне коцкице како би екипа дала све од себе и пружи свој максимум на терену.

Тако је екипа после неспретног почетка почела да ређа победе да би регуларни део лиге завршила са скором 18 победа и 6 пораза.

Након тога уследиле су утакмице ¼ финала где је после тесне победе над одличном и борбеном екипом „Бригада“ уследио не тако убедљив пораз колико је изнеђујуће велики број грешака и промашаја који је обележио другу утакмицу. У мајсторици екипа БВК је стиснула редове и одиграла једну одлично организовану утакмицу и остварила најубедљивију победу у сезони резултатом 104:66 и пласирала се у полуфинале.

Да у лиги по квалитету наступају изједначене екипе показало се полуфиналним утакмицама када се водила велика борба са екипом „Hunters“ која је побеђена у две утакмице са само по једним поеном разлике.

Колико је било тешко освојити финале лиге говори то да је једино екипи „Private“ пошло за руком да у регуларном делу сезоне нанесе два пораза екипи БВК од чега је један био са двоцифреном разликом што је дало додатни мотив целој екипи да пружи свој максимум.

Од самог почетка екипа нашег предузећа играла је сигурно у нападу док у одбрани игра зону на коју се противник најбоље несналази. Све то надокнађују скоком у одбрани и нападу и нису били у већем заостатку до полувремена који се завршава резултатом 38:34.

У другом полувремену поправљен је и тај сегмент игре па је уз сигуран шут са дистанце и добром игром и рекету увећана разлика на двоцифрен број поена и готово рутински одржавана до краја утакмице до коначног резултата 77:66.

Да је екипа БВК доминирала целу сезону говори и чињеница да је су наши играчи бирани у прву и другу петорку, најбољег стрелца лиге као и да је освојено признање за најбољег играча утакмице.

Било би можда неправедно истакнути неког играча посебно јер се током изузетно дуге сезоне са великим бројем утакмица увек нашао неко ко би у датом моменту повукао екипу да одигра боље и доведе је до победе.

Пехар капитену победничке екипе Милану Живанчевићу предао је директор „CORN LIGE“ који је заједнички подигао са саиграчима и још једном се тиме исказао тимски дух који краси све врхунске екипе. Прослави титуле придружили су се и навијачи који током целе сезоне долазе и бодре екипу нашег предузећа.

Како је увек теже одбранити него освојити титулу пожелимо екипи Београдског водовода и канализације срећу, да и у наредној сезони скупе снагу и искажу сво умеће како би трофеј задржали у својој витрини.

Слике са финала можете погледати ОВДЕ